El magnetisme de les pedres…

 

 

“Col.leccionisme: és el fet de col·leccionar sistemàticament objectes. No és tant per la mera acumulació de materials sinó com una forma de creació de coneixement, de recuperació i conservació de memòria històrica i llegats culturals, d’establiment de vincles humans,…”

Wikipèdia

 


La veritat és que m’ha costat escriure aquest post, ja que volia plasmar les experiències amb les pedres però també volia explicar i buscar un per què sobre aquest magnetisme… Fins què he arribat a la conclusió que no hi ha un per què absolut… He anat rebuscant en cada situació de joc per veure els punts en comú… I finalment vaig trobar el fil: el col.leccionisme i la connexió i magnetisme que tenim amb la natura!!

Des de ben petit l’Arnau ha tingut un gran magnetisme per les pedres… Sempre, anéssim on anéssim, n’agafava una… Fins i tot a la Llar i després a l’Escola. Sempre he dit que si hagués guardat totes les pedres, podria haver empedrat tot el menjador… hehehe. Tot i així, a casa en tenim moltes!!


Fins i tot, quan va fer la comunió vam regalar als familiars i amics pedres especials, agafades d’un lloc ben especial per a ell…


 

“Algunes teories afirmen que cada ésser humà reprodueix en el seu desenvolupament individual (ontogènesis) les diferents etapes per les què ha passat l’espècie humana en el seu conjunt (filogènesis)”

Heike Freire

 

Recol.lecció de pedres
I és així que des de que va caminar hem anat a la muntanya… Vivim en un lloc privilegiat on tenim els boscos i la muntanya a cinc minuts de casa… Ell agafava el cistell i a recol.lectar… Pinyes, flors,… Però sobretot pedres!!!


Les agafava com si fos un tresor… No les agafava totes, sinó que les anava triant… Així que, tal com deia la definició de col.leccionisme, no era una mera acumulació de pedres, sinó que per algun motiu n’agafava unes i en deixava unes altres… Les agafava, les tombava i girava i finalment o bé les deixava, o les agafava… En definitiva, passava la primera etapa, que segons algunes teories, de l’espècie humana: la recol.lecció.

Art efímer

Anava creixent i continuava recol.lectant, però va trobar una nova manera d’interectuar amb les pedres: art efímer… És a dir, una expressió artística que no perdura en el temps…Fins i tot, a mesura que es féia gran les classificava segons la seva forma…


Art i, fins i tot, matemàtiques a la natura…

Pedres viatgeres i exploradores

Així passem a la segona etapa de l’espècie humana: els exploradors…

L’Arnau continua recol.lectant i fent art amb les pedres… Però vol aixecar el vol i explorar nous espais… I amb ell, les pedres!!

Veiem en el blog de la meva cosina, una gran iniciativa: Pedra feliç . Una iniciativa d’alliberar pedres i convertir-les en pedres feliç!!

Nosaltres adaptem aquesta gran iniciativa amb la necessitat de “volar” de l’Arnau… Així que la pedra feliç es converteix en una Pedra Feliç Viatgera (#pedrafeliçviatgera a Instagram).


L’Arnau pinta pedres de llocs ben especials i les fa viatjar… En té una al Pedraforca (veieu entrada: Muntanyes màgiues: El Pedraforca, història d’una connexió ), a la Pica d’Estats i a l’Aigulle du Midi i la Mer de Glace (Chamonix)

Amb aquesta iniciativa, volem que aquestes pedres viatgin molt!! Qui les trobi que les faci viatjar i que coneguin món!! I amb l’etiqueta d’instagram veiem el seu recorregut… I això ens fa feliç!!!

Pedres per marcar el camí

Quan anem a caminar tot sovint trobem fites: unes construccions fetes amb pedres per marcar el camí… Però aquest tema dóna per fer un altre post… Properament… (Les fites: deixar constància i crear per guiar… Etapes cícliques )

Ja veieu que no hi ha un per què absolut… L’Arnau ha anat evolucionant el seu joc amb les pedres, però aquest magnetisme perdura amb el temps… I és que la força de les pedres i la connexió amb la natura és molt gran!


Anuncis

2 thoughts on “El magnetisme de les pedres…

  1. Retroenllaç: Créixer naturalment

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s